12/01/2026 Pazartesi
Gali Çayı’nda kış aylarında yükselen su seviyesine karşı Şuhut Belediyesi ekiplerimiz olası taşkın risklerine karşı kanallarda bakım ve temizlik çalışması yürütüyor.
Şuhut ilçemiz merkezinden geçen Gali Çayı’nda yaz aylarında su debisi azalmasına rağmen kış aylarında artan kar ve yağmur yağışlarıyla ile yeniden canlandı. Gali Çayı’nın Ocak ayında yeniden canlanmasıyla birlikte ilçemiz ayrı bir güzelliğe büründü. Çayır göletimizde de doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Özellikle dağlarda biriken karların hava sıcaklıkların artması ile birlikte erimeye başlamasıyla Gali Çayı’ndan Mayıs ayına kadar belli bir seviyede su akışının devam etmesi bekleniyor. Özellikle kış aylarında zaman zaman etkisini gösteren yağışların kanal havzasında taşkınlıklara neden olmaması içinde Şuhut Belediyemizde gerekli önlemleri alıyor. Gerek çevre sakinlerinin gerekse çiftçilerimizin zarar görmemesi için Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüz Gali Çayı’nı besleyen kanallarda taşkın riskine karşı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştiriyor.
BAŞKAN ÖZAŞKIN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELDİ
Şuhut Belediye Başkanımız Muhittin Özaşkın Belediye Meclis Üyemiz Halil İbrahim Tekin ve Fen İşleri Müdürümüz Abdullah Zeybek ile birlikte Gali Çayı’nın devamında ovamızı besleyen su kanallarının çalışma yapılan alanlarında incelemelerde bulundu. Müdür Zeybek’ten yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkanımız Özaşkın, kurak geçen bir mevsimin ardından yağışlı bir döneme girildiğini belirterek taşkın riskine karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Riskli görülen yerlerde ekiplerin çalışmaya devam ettiğini de hatırlatan başkanımız inceleme sırasında mahalle sakinleri ile çocukların ilgisiyle karşılaştı.
Fotoğraflar